Română (România)English (United Kingdom)

BISERICA SF. SEVASTIUS CRISTIAN

biserica-fortificata-sf-sevastius-cristian-sibiuBiserica fortificata Sf. Sevastius din Cristian este compusa din biserica fortificata si incinta de aparare. Biserica este monument istoric si are hramul Sf. Servatius.
A fost ridicata in a doua jumatate a sec. al XIII-lea ca o basilica romanica cu trei nave. intre 1480-1495 aceasta bazilica romanica a fost transformata de mesterul Andreas Lapicida intr-o biserica-sala cu trei nave si trei altare, cel al colateralei nordice fiind transformat ulterior in sacristie. in scopuri de aparare, cele patru arcade ale turnului de vest au fost zidite, turnul fiind suprainaltat cu inca doua etaje. in anul 1805 este suprainaltat cu inca o data si inzestrat cu patru turnuri mici. La sfarsitul sec. al XV-lea si inceputul sec. al XVI-lea, cetatea bisericeasca a fost marita cu un zid dublu de incinta. Dintre cele cinci turnuri cladite s-au pastrat numai patru. Al cincilea, de deasupra vechii intrari in cetate a fost daramat de apele Cibinului. La 1580 se cladeste intre incinta interioara si cea exterioara un turn pentagonal cu o galerie de aparare pe console. Altarul cu rastignirea, ca tablou principal, dateaza din anul 1719 si este un document reprezentativ al artei baroce din tara. incastrarea altarului in stil rococo a fost adaugata la sfarsitul sec. al XVIII-lea. Casa parohiala cu etaj a fost cosntruita din piatra si caramida pe la 1500.

Localitatea Cristian este la 10 km de Sibiu, pe DN 1 in directia Sebes. La ajungerea in localitate se iese din drumul national urmarindu-se indicatorul Orlat / Gura Riului.

Biserica Fortificata Sf. Sevastius din Cristian se poate vizita de luni pana vineri intre orele 9:00-12:00 sau pe baza de programare.NewsLetter

Persoanele interesate de evenimentele organizate periodic sunt invitate sa se aboneze la Newsletter-ul nostru.

Date Contact

Pensiunea Casa cu Flori, Cisnadioara
Cisnadioara, Str. Cisnadioara
GPS: N 45.7055084; E 24.1271975
Tel/Fax: 0269 562 214 
Mobil: 0741 746 646
Email: office@casacuflori.com.ro 
Website: http://casacuflori.com.ro